Τίτλος: Mε περίμεναν εκείνες
Συγγραφέας: Τομ Νοτί
Μετάφραση: Ανδριάνα Χονδρογιάννη
Επιμέλεια: Νίκος Χρηστάκης
Σελιδοποίηση: Λευτέρης Μάρκου
Εξώφυλλο: Μερσίνα Λαδοπούλου

Τιμή: 12,72 €
Σελίδες: 144
Κατηγορία: Νουβέλα
ISBN: 978-618-86025-4-0
Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2022

 

Δύο άνθρωποι αγαπιούνται και οι μοναξιές τους μαγνητίζονται. Ακούγεται σαν μια απλή και φωτεινή ιστορία αγάπης, αλλά ο Μαξ κρύβει σκιές πίσω από τη σιωπή του. Ο Μαξ είναι μάλλον εσωστρεφής και ιδιαίτερα ευαίσθητος. Ακόμα και με τους συναδέλφους του, είναι κάπως απόμακρος. Όταν η κοπέλα του η Χάλεϊ ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος, αποφασίζουν να παντρευτούν. Η πατρότητα είναι μια δέσμευση που ανησυχεί τον Μαξ. Κακοποιημένος ως παιδί, βρέθηκε σε ανάδοχη οικογένεια σε πολύ νεαρή ηλικία. Δεν έχει γνωρίσει ποτέ την αγάπη και δεν ξέρει τι είναι οικογένεια, ούτε πώς πρέπει να αγαπάει το παιδί του. Η γέννηση της μικρής Ρόζι θα είναι η αρχή για την κάθοδο του Μαξ στην κόλαση, που θα βρεθεί στη δίνη της άνευ όρων και ορίων πατρικής αγάπης. Από αγάπη για την κόρη του και για να αποφύγει να υποφέρει κι εκείνη όπως υπέφερε ο ίδιος όταν ήταν παιδί, ο Μαξ αποφασίζει να ζήσει στον δρόμο. Η Ρόζι θα πρέπει να μάθει να μεγαλώνει με αυτόν τον αντισυμβατικό πατέρα, τον οποίο προσπαθεί να κρύψει για να αποφύγει την απόρριψη από τα άλλα παιδιά στο σχολείο.

Ο Τομ Νοτί (Tom Noti) έχει γράψει πολλά μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το Les naufragés de la salle d’attente (Οι ναυαγοί της αίθουσας αναμονής) και το Elles m’attendaient
(Με περίμεναν εκείνες), που κέρδισε το Βραβείο Lettres Frontière 2020 και βρέθηκε στη λίστα των μπέστ σέλερ της αλυσίδας βιβλιοπωλείων fnac.

el