Τίτλος: Η ιππεύτρια
Συγγραφέας: Ούρσουλα Κόβαλικ
Μετάφραση: Ανδριάνα Χονδρογιάννη
Επιμέλεια: Γιώργος Γεωργίου
Σελιδοποίηση: Λευτέρης Μάρκου
Εξώφυλλο: Μερσίνα Λαδοπούλου

Τιμή: 10,6 €
Σελίδες: 110
Κατηγορία: Νουβέλα
ISBN: 978-618-85473-9-1
Χρονολογία Έκδοσης: Μάρτιος 2022

 

Προκειμένου να «δραπετεύσει» από μια εκκεντρική οικογένεια, η νεαρή Καρολίνα μπαίνει σε ένα κέντρο ιππασίας το συντομότερο δυνατό. Εκεί, γίνεται φίλη με τη Ρομάνα και τη Ματίλντα, δύο απολαυστικά δυσπροσάρμοστες αναβάτριες. Μαζί, σύντομα σχηματίζουν μια εκρηκτική ομάδα ακροβατικής ιππασίας.

Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στην Τσεχοσλοβακία, και ενώ ο κόσμος της Καρολίνας διευρύνεται με την ανακάλυψη των Pink Floyd, του τσιγάρου και, πάνω απ’ όλα, ενός μυστικού ταλέντου ενόρασης, το τέλος του ανατολικού μπλοκ και η ξαφνική εισβολή της οικονομίας της αγοράς θα διαταράξουν αυτή την εύθραυστη ισορροπία.

“Η ιππεύτρια” είναι μια ποιητική και καυστική νουβέλα για την εφηβεία. Είναι επίσης μια σπασμωδική και ανυπότακτη θύμηση της διπλής επανάστασης στην οποία υποβάλλονται ταυτόχρονα ένα νεαρό κορίτσι γεμάτο όνειρα και μια ολόκληρη χώρα.

Με την “Ιππεύτρια”, η συγγραφέας Ούρσουλα Κόβαλικ βρέθηκε στη shortlist του εθνικού λογοτεχνικού βραβείου Anasoft Litera Award, και βραβεύτηκε με το εξίσου σημαντικό Bibliotéka Prize 2013.

Η Ούρσουλα Κόβαλικ (Uršuľa Kovalyk, 1969) είναι Σλοβάκα συγγραφέας, σεναριογράφος και κοινωνική λειτουργός. Είναι συνιδρύτρια και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας «Theatre Without a Home», που δουλεύει με άστεγους και ανάπηρους. Έχει γράψει τέσσερις συλλογές διηγημάτων και τη νουβέλα “Η ιππεύτρια”, που τιμήθηκε με το Bibliotéka Prize 2013. Τα βιβλία της έχουν λάβει βραβεία και διακρίσεις στη Σλοβακία, ενώ έχουν μεταφραστεί σε εννέα γλώσσες.

el